Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουτιά χωρίς φρένα στα κρύπτο - Χαμηλό διετίας το Bitcoin, γκρεμίζεται με -20% το Ethereum

 

Βουτιά χωρίς φρένα στα κρύπτο - Χαμηλό διετίας το Bitcoin, γκρεμίζεται με -20% το Ethereum

Bitcoin πτωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17.55

Έως και τα 25.400 δολάρια υποχώρησε σήμερα Bitcoin καταγράφοντας χαμηλό άνω των 16 μηνών, καθώς σύσσωμη η αγορά κρυπτονομισμάτων διευρύνει τις απώλειές της εν μέσω των φόβων για τον πληθωρισμό και την κατάρρευση ενός αμφιλεγόμενου πρότζεκτ stablecoin.

Ειδικότερα, η τιμή του Bitcoin υποχώρησε για την πρώτη κάτω από το επίπεδο των 27.000 δολαρίων από τις 30 Δεκεμβρίου 2020, αν και στην πορεία έδειξε κάποια σημεία ανάκαμψης και έχει περιορίσει τις απώλειες πλέον στο -8% με την αξία του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στα 29.000 δολάρια.

Πολύ πιο ισχυρές είναι πιέσεις στο δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, το Ethereum που υποχώρησε σήμερα έως και τα 1.704 δολάρια, με απώλειες που ξεπέρασαν το 25%. Πλέον δείχνει επίσης κάποιες τάσεις ανάκαμψης και κινείται στο -15% με την αξία του στα 1.999 δολάρια.

Γενικότερα, η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει δει να εξανεμίζονται περισσότερα από 200 δισ. δολάρια τις τελευταίες ώρας, εν μέσω του γενικευμένου νέου sell -off.

Τα κρυπτονομίσματα διεύρυναν τις χθεσινές τους απώλειες στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 8,3% σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Η μηνιαία μεταβολή ήταν πάντως η μικρότερη από τον προηγούμενο Αύγουστο. 

Αυτό τρόμαξε τους επενδυτές, οδηγώντας τους στην έξοδο από τα περιουσιακά στοιχεία ρίσκου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλή συσχέτιση με τον S&P 500 και, πιο πρόσφατα, με τον Nasdaq.

"Η αγορά κρυπτονομισμάτωνβρίσκεται υπό πίεση εδώ και αρκετό καιρό", δήλωσε ο Michael Rinko, συνεργάτης της AscendEx. "Η Fed συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια, οπότε οι μετοχές συνεχίζουν να πέφτουν και τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν την πτώση. Γενικά αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο φόβο στην αγορά", πρόσθεσε.

Αναλυτές έχουν χαρακτηρίσει τα 30.000 δολάρια ως βασικό επίπεδο για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα και έχουν τονίσει ότι θα μπορούσε να πέσει ακόμη περισσότερο αν δεν μπορέσει να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο.

Την περασμένη εβδομάδα το Bitcoin είχε "αγγίξει" τα 40.000 δολάρια, αλλά γρήγορα γύρισε σε απώλειες την επόμενη ημέρα και έκτοτε σημειώνει σταθερά νέα χαμηλά.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και την πορεία του stablecoin TerraUSD του project Terra το οποίο συνεχίζει κινείται στο "κόκκινο".

Συγκεκριμένα το TerraUSD, το λεγόμενο stablecoin που στόχος ήταν να μείνει σταθερά συνδεδεμένο στo 1 δολάριo, υποχωρεί πλέον 10% και κινείται στα 0,44 δολάρια.

Το έτερο νόμισμα του Terra δε, το Iuna, έχει εξαϋλωθεί με - 99,84% στα 0,007 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει η κατάρρευση των τελευταίων ημέρα η τιμή του κινούταν πάνω από τα 80 δολάρια.

Εν τω μεταξύ το Tether, το μεγαλύτερο stablecoin του κόσμου, που επίσης έχει στόχο να μείνει σταθερά συνδεδεμένο στo 1 δολάριo, υποχώρησε στα 98 cents, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Τα stablecoins είναι κάτι σαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κόσμου των κρυπτονομισμάτων, σχεδιασμένα για να χρησιμεύουν ως μια σταθερή αποθήκη αξίας στην οποία μπορούν να στραφούν οι επενδυτές σε περιόδους αστάθειας της αγοράς. Το Tether και το USDC, τα δύο μεγαλύτερα stablecoins, υποστηρίζονται από ένα επαρκές χρηματικό ποσό που διατηρείται σε αποθεματικό, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι καταθέτες μπορούν να λάβουν τα δολάριά τους όταν θέλουν να κάνουν ανάληψη.

Το UST είναι γνωστό ως ένα αλγοριθμικό stablecoin. Προσφάτως, η τιμή του έχει καταρρεύσει υπό την πίεση selloff στα κρυπτονομίσματα, καταλήγοντας σε πανικό στην αγορά.

ΠΗΓΗ   www.capital.gr


 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.facebook.com/ellsyneleusis/



ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : http://politikosforeas.e-sy.gr/wp-content/uploads/idritiki-diakirixi-forea.pdf
 
 
 
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.artemis-sorras.gr/programmatikes-dilosis-politikou-forea 



ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2015/09/KATASTATIKO-E-SY-31-08-2015-1-1.pdf



 
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : http://e-sy.gr/wp-content/uploads/w-katastatiko-esy.pdf     
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΕΙΣ: 

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ https://www.artemis-sorras.gr/

 

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

 
 
 

SACRED ELLANIA TEXTS:https://www.aitherikigrafi.gr/sacred-ellania-texts?fbclid=IwAR1mo6Dq1L2IPTxhxFg1ay79Vn_2CyAUmBiLaQYU3aw1wkaYzQGnmwrataEΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια