Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tο Υπερταμείο συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου One Planet "Sovereign Wealth Funds"

 

Tο Υπερταμείο συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου One Planet "Sovereign Wealth Funds"

 

 Tο Υπερταμείο συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου One Planet "Sovereign Wealth Funds"


ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ

    ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΜΕΤAΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΦ ΟΡΩΝ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ - ΤΑΜΕΙΑ (ΤΧΣ,ΤΑΙΠΕΔ...) ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΔΑΙΔΑΛΩΔΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑΟΝΟΜΑΣΙΩΝ - ΜΕΤΑΤΡΟΠΩΝ - ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ "ΤΑΜΕΙΟ" . 

    ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΦΗΓHΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. 

    ΤΩΡΑ Ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΦΗΓHΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ" ΕΤΑΙΡΙΩΝ MANAGMENT ΚΑΙ FUNDS.

      Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΑΧΤΗΣ ΜΕ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΛΠ... 

ΠΗΓΕΣ:https://konstantinosperisteris.blogspot.com/
https://www.topontiki.gr/2021/10/07/advertorial-sto-4o-sinedrio-tou-pagkosmiou-diktiou-one-planet-sovereign-wealth-funds-simmetiche-to-ipertamio/

ΣΧΟΛΙΑ BLOGGER: Ας δούμε πάλι τη είναι το Υπερταμείο για να κατανοήσουμε και την συμμετοχή του στο One Planet for Sovereign Wealth Funds (OPSWF

1. Προβλέφθηκε αρχικά ως νέο ανεξάρτητο Ταμείο με το Ν.4336/2015 (3ο Μνημόνιο).
2. Ο αρχικός του τίτλος ήταν το «Ταμείο».
3. Συστάθηκε τελικά με το άρθρο 184 του Ν.4389/2016«Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.».

Στόχος του «Ταμείου»
* Η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου μεγάλης αξίας,
* η προστασία της αξίας της δημόσιας περιουσίας,
* η δημιουργία αξίας στις περιπτώσεις που είναι εφικτό,
* η μεγιστοποίηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, και τέλος,
η ρευστοποίηση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.

* Δεν ανήκει στον δημόσιο τομέα ή στις Δημόσιες Επιχειρήσεις.
*Λειτουργεί με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας προς εξυπηρέτηση δημοσίου Συμφέροντος.
*Απολαμβάνει όλα τα διοικητικά, οικονομικά φορολογικά και δικαστικά προνόμια του Δημοσίου.

Η διάρκεια ορίζεται σε ενενήντα εννέα έτη (99) με δυνατότητα παράτασης με απόφαση του μοναδικού μετόχου (Ελληνικό Δημόσιο).

Με την απόκτηση νομικής προσωπικότητας του Υπερταμείου, μεταβιβάζονται σε αυτό τίτλοι και μετοχές των εξής νομικών προσώπων, ως θυγατρικές του:
1. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)
2. Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Σημειωτέον ότι, στις 26.4.2016, εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το ΤΑΙΠΕΔ και περιλαμβάνει την αξιοποίηση των ΔΕΚΟ – επομένως πλέον η υλοποίησή του αποτελεί στόχο του
Υπερταμείου.
3. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ)
4. Η Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών Α.Ε., η οποία συστήνεται σύμφωνα με τον παρόντα νόμο του Υπερταμείου.
πηγη: https://kglawfirm.gr/wp-content/pdfs/589857c455768.pdf

ΑΡΘΡΟ
Το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ), που αποτελεί από τον Απρίλιο του 2021 μέλος του παγκόσμιου δικτύου ), συμμετείχε στο 4ο ετήσιο συνέδριο του OPSFW που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στο Παλάτι των Ηλυσίων στο Παρίσι, στο πλαίσιο της ενεργής συμμετοχής του στην προσπάθεια για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής. Τη συζήτηση άνοιξε, ως οικοδεσπότης, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Emmanuel Macron, ενώ συμμετείχε και ο  ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα, John Kerry.

Το One Planet Sovereign Wealth Funds ιδρύθηκε το 2017, από κορυφαία παγκόσμια Δημόσια Επενδυτικά Ταμεία (Public Wealth Funds) με στόχο τη συμβολή τους στην επιτάχυνση της μετάβασης σε μια βιώσιμη οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Emmanuel Macron που πιστεύει ότι αν τα επενδυτικά funds θέσουν στις επενδύσεις τους ως προτεραιότητα το περιβάλλον, μπορούν να επηρεάσουν και να συμπαρασύρουν θετικά το σύνολο της οικονομίας προς αυτή την κατεύθυνση. Το δίκτυο περιλαμβάνει 43 από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στον κόσμο, μεταξύ αυτών είναι Δημόσια Επενδυτικά Ταμεία (Wealth Funds), Παγκόσμιοι Διαχειριστές Περιουσιακών Στοιχείων (Asset Managers) και Εταιρείες Επενδύσεων Ιδιωτικών Κεφαλαίων (Private Equity Funds). Oι εκπρόσωποι των μελών του One Planet συζήτησαν με τον Πρόεδρο Macron και τον απεσταλμένο των ΗΠΑ για το Κλίμα, John Kerry, τις τελευταίες επενδυτικές τάσεις και στρατηγικές που στοχεύουν στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την ανάγκη στρατηγικών επενδύσεων σε ΑΠΕ σε αναδυόμενες και ανεπτυγμένες αγορές, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει η Συμφωνία του Παρισιού.

Όπως σημείωσε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας,  Emmanuel Macron, τα μέλη του One Planet συστρατεύονται και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μετάβασης σε μια παγκόσμια οικονομία που θα είναι ευθυγραμμισμένη με τη Συμφωνία του Παρισιού. Παράλληλα συμπλήρωσε, ότι «γινόμαστε μάρτυρες μίας κρίσιμης μάζας επενδυτών που απαλλάσσουν τα χαρτοφυλάκιά τους από επενδύσεις που σχετίζονται με υψηλές εκπομπές άνθρακα, καθώς παράλληλα και εταιρειών που επενδύουν στη μείωση του αποτυπώματός τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του επενδυτών. Η μοναδική μας ελπίδα για να διασφαλίσουμε πως η θερμοκρασία του πλανήτη δεν θα ξεπεράσει τους 1,5 βαθμούς Κελσίου εξαρτάται από ταχέως αναπτυσσόμενες καινοτομίες που θα επιτρέψουν τις εταιρείες να έχουν (1) αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα και  (2) θετικό αποτύπωμα βιοποικιλότητας, για να εξισορροπήσουμε την εξίσωση άνθρακα, και να προστατεύσουμε τις επόμενες γενεές».

Με τη σειρά του, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα, John Kerry, δήλωσε πως «Η πρωτοβουλία του OPSWF, υπό την ηγεσία του Προέδρου Macron και σε συνάρτηση με την εμπειρία των Δημόσιων Επενδυτικών Ταμείων, των  Asset Managers και των Private Equity Funds, έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει καταλυτική δύναμη για δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής και να μετατοπίσει τρισεκατομμύρια δολάρια προς βιώσιμες και έξυπνες επενδύσεις για το κλίμα». 

O Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, κατά την τοποθέτησή του στο Συνέδριο, σχολιάζοντας την ένταξη της Ελλάδας για πρώτη φορά στο One Planet (OPSWF) δήλωσε: «Η κλιματική κρίση είναι σήμερα χωρίς αμφιβολία η σημαντικότερη απειλή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Μόνο με ευρύτερες περιφερειακές και διεθνείς συνεργασίες μπορούμε να απαντήσουμε πειστικά στο πρόβλημα. Το Υπερταμείο, ενώνει τις δυνάμεις του με σημαντικούς παγκόσμιους οργανισμούς για να συμβάλουν από κοινού, ενεργά, στην αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης».

ΠΗΓΕΣ: https://www.topontiki.gr/2021/10/07/advertorial-sto-4o-sinedrio-tou-pagkosmiou-diktiou-one-planet-sovereign-wealth-funds-simmetiche-to-ipertamio/

https://konstantinosperisteris.blogspot.com/




  


Δεν υπάρχουν σχόλια